| |||
| Vergiler ve Kazanç
Merhabalar herkese, Ben WAT programına katılmayı planlıyorum ama aklımda bazı sorular var. Öncelikle kazanç konusunda bir şeyler sormak istiyorum.Benim istediğim kazanç miktarı işten ayrıldığım gün cebimde 3000$ veya üstü bir para olsun. WAT programını öncelikli tercih etme sebebim para birikimi olduğu için 3000$ veya üstü bir meblağ kazanabilir miyim sırf harcamak için ? Birde oradan bilgisayar toplamak istiyorum, amazon.com'dan falan baktım parçaları tek tek kutulu olarak satın alacağım ve yaklaşık 1700 dolar ediyor fiyatları.Bir bavula sığabilir parçalar çünkü tek tek kutulu olarak alıcam ancak ne kadar ağırlıkta olur bilemiyorum , ne kadar ağırlık üstüne ne kadar vergi ödüyoruz ? Birde 23 inç bir monitör getirmek istiyorum( 240 dolar fiyatı amerikada ) , buraya getirirken bir sorun yaşar mıyım gümrükte ? monitörün büyüklüğü 23 inç olduğu için o bavula sığmayabilir acaba onun için ne kadar vergi vs. ödemem gerekli ? Çok uzun yazdım ama aklıma takılan konular bunlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
| |||
|
Yanıtlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Acaba kutu işi nasıl bir sakatlık çıkarabilir ? Çünkü bir arkadaşımın tanıdığı ipod touch ve sony vaio laptop getirdi sıfır kutulu ve iki ürünün toplam tutarı 1600 dolar civarı. Acaba büyük bir bavul alıp kasayı orada toparlatıp, kasayı bavulun içine koyup mu getirsem.Pc'yi oradan almak istiyorum çünkü aynı pcyi Türkiyede toplatınca 1000 YTL fark oluyor |
| |||
|
@ CORROGİDOR , Yok lap top almayacam.Bilgisayar kasasının içindeki parçaları kutuyla getirmeyi planlıyorum , ya da gideceğim uçak firmasıyla anlaşıp büyük bir bavulun içine kasayı gömecem ![]() @ Dextro valla büyük bir bavulun içine sokmak gibi bazı çılgın planlarım var , gideceğim uçak firmasıyla falan konuşurum gitmeden önce böyle böyle durum olucak, gümrük , yük durumunu nasıl ayarlarız falan diye.eğer kasa şeklinde bana getirmek çok maliyet olursa, parçaları kutularıyla getiricem..işlemci, anakart falan o şekilde getirmem sorun olmaz herhalde kutularıyla hemde çook daha hafif olur bavul.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |