Alıntı:
selam ben erkan. antalyadan yazıyorum . biz 2010 da 4 arkadaş alaskaya gidip balık fabrikalarında çalışmayı düşünüyoruz.
bizim amacımız work yapmak . anlıcanız gitmemiz tamamen maddi.
çalışmaktan yana bir korkumuz yok.bizim korkumuz oralarda sahipsiz ve işsiz kalmak.
herkes kuzeyde balık yok güneyde balık çok ne bilim kaldığımız yeri ayılar bastı.ne bilim zencilerden dayak yedim ..bunlar bu şirketlere bu paraları boşunamı ödüyolar anlamıyorum ?
birkaç sorum olacaktı yanıtlarsanız gerçekten çok sevinirim
ilk sorum: bana ankaradan gerçek manada alaska konusunda kendini ispatlamış birkaç şirket ismi vermeniz( malum hepimizde işçi çocuğuyuz istanbul-izmir bizim için tuzlu olubiraz daha r .hem arkadaşın babası devlet demir yollarında tren şefi ankaraya yol masrafı ve 1-2 gün konaklama masrafı halledilmiş oluyo:::::::
ikinci sorum: biz şirketle anlaştıktan sonra alaskanın hangi bölgesini seçelim? bu alaskada sürekli çalışabileceğimiz bi fabrika yokmu ?açıkçası kuzey güney arasında gezinmek istemiyoruz...
üçüncü sorum: biz kendi kazandığımız parayla gideceğiz alaskaya.geldiğimizde bir iş kurmayı düşünüyoruz ve yaklaşık toplamda 50 bin tl ye ihtiyacımız var bu miktarı kazanabilirmiyiz ?
dördüncü sorum :biz alaskada arkadaşlarımızla aynı fabrikada çalışabilirmiyiz?
beş ve son olarak:maksimum kaç gün kalabiliyoruz alaskada?
şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim
|
merhaba erkan ben de antalyalıyım bizim oralara pek benzemiyor havası ama yağmur u aratmaz

nem yoktur bizdeki gibi ama şort tshirt gezilir genelde sıkıntı olmaz yani.
*ankara da academix e git orda sana çok yardımcı olurlar
*ancak para konusunda ne kadar erken gidersen okadar uyguna kayıt olursun sanırım ancak belli bir fiyatın altına düşeceklerini sanmıyorum ben de geçen sene giderken çok şirket araştırdım hatta ankaradan bir arakdaşım tuhaf bir şirketle gitti 150$ daha ucuzu için ancak o şirketin gönderdiği işlerden biri resmen patladı bizim fabrikaya şans eseri geldiler ucuza gideyim derken sıkıntı yaşıyorsun işte o ayıların saldırdığı an bu an
**alaskada para kazanmak istiyorsan mutlaka kuzey-güney gitmen gerekli yani 2 fabrikada çalışırsın yoksa kodiak mantıklıymış gitmedim bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olurlar ; orda sezon geç başlayıp biraz daha uzun sürüyormuş tabi sürekli balık işlenir mi onu bilmiyorum.
kuzey de bir fabrikaya gidip ordan da güneydeki bir fabrikaya transfer olursun eğer iyi bir şirketle gidersen ve fabrikada kendini gösterirsen iyi çalışırsan v.s. transfer olma şansın artar ama tabi iş balığa bağlı olduğu için kimse garanti veremez sana ama sezon iyiyse zaten 2. fabrika(güneydekiler kuzeydekilerden yetişmiş işçi alıyor ) talepte bulunuyor.
bizim kuzeydeki gittiğimiz fabrika arkadaş olanları mümkün olduğunca birlikte yollamak için çaba harcadı ki ben kızarkadaşımla gitmiştim bir kız arkadaş daha vardı birlikte transfer olduk.
*şirketinle konuşursan kalma süreni max a çıkarabilirsin eylül sonuna kadar kalınabiliyor bazı yerlerde ama çok iyi çalışman lazım ki adamların gözüne gir istesinler kalmanı.
çalışma konusunda sıkıntı yok deme psikolojik olarak çok hazır olmalısınız 10bin$ kazanır gelirim bunlar uç hayaller ilk seneniz için 5bin olsun benim olsun diyip artırmaya çabalamalısınız. çünkü geçen sezon çok iyi bekleniyordu ancak bazı fabrikalar çalışamadı bile ki burda da iyi şirket faktörü devreye girer yeniden.
neticede şirket alaska için çok önemli 2.si de senin beklentilerin ve psikolojik yapın.
aklına bişey takılırsa sorarsın yardımcı olurum gene elimden geldiğince.