work and travel

work and travel

Work and Travel Alaska Genel Work and Travel Alaska , Alaska'da balık sezonu ve Alaska balık temizleme fabrikaları hakkında genel bilgiler ve yorumlar

Seçenekler Stil
  #11 (permalink)  
Alt 01-29-2010, 01:59 PM
Fresno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye

Fresno is on a distinguished road
california cok mu pahalı kiralar cok mu yuksek
  #12 (permalink)  
Alt 01-29-2010, 02:00 PM
Dextro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
WAT 1000'ler Külübü

Bulunduğu yer: ILLINOIS OHIO WICSONSIN INDIANA TEXAS NEW YORK MICHIGAN
Dextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to behold
Alıntı:
Fresno Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
california cok mu pahalı kiralar cok mu yuksek
maalesef oyle fresno kardeş ama mukemmel otesi bir yer.
  #13 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:04 PM
Joesifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübeli Üye

Joesifi will become famous soon enough
Alıntı:
selam ben erkan. antalyadan yazıyorum . biz 2010 da 4 arkadaş alaskaya gidip balık fabrikalarında çalışmayı düşünüyoruz.

bizim amacımız work yapmak . anlıcanız gitmemiz tamamen maddi.
çalışmaktan yana bir korkumuz yok.bizim korkumuz oralarda sahipsiz ve işsiz kalmak.
herkes kuzeyde balık yok güneyde balık çok ne bilim kaldığımız yeri ayılar bastı.ne bilim zencilerden dayak yedim ..bunlar bu şirketlere bu paraları boşunamı ödüyolar anlamıyorum ?

birkaç sorum olacaktı yanıtlarsanız gerçekten çok sevinirim
ilk sorum: bana ankaradan gerçek manada alaska konusunda kendini ispatlamış birkaç şirket ismi vermeniz( malum hepimizde işçi çocuğuyuz istanbul-izmir bizim için tuzlu olubiraz daha r .hem arkadaşın babası devlet demir yollarında tren şefi ankaraya yol masrafı ve 1-2 gün konaklama masrafı halledilmiş oluyo:::::::
ikinci sorum: biz şirketle anlaştıktan sonra alaskanın hangi bölgesini seçelim? bu alaskada sürekli çalışabileceğimiz bi fabrika yokmu ?açıkçası kuzey güney arasında gezinmek istemiyoruz...
üçüncü sorum: biz kendi kazandığımız parayla gideceğiz alaskaya.geldiğimizde bir iş kurmayı düşünüyoruz ve yaklaşık toplamda 50 bin tl ye ihtiyacımız var bu miktarı kazanabilirmiyiz ?
dördüncü sorum :biz alaskada arkadaşlarımızla aynı fabrikada çalışabilirmiyiz?
beş ve son olarak:maksimum kaç gün kalabiliyoruz alaskada?
şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim
merhaba erkan ben de antalyalıyım bizim oralara pek benzemiyor havası ama yağmur u aratmaz nem yoktur bizdeki gibi ama şort tshirt gezilir genelde sıkıntı olmaz yani.

*ankara da academix e git orda sana çok yardımcı olurlar

*ancak para konusunda ne kadar erken gidersen okadar uyguna kayıt olursun sanırım ancak belli bir fiyatın altına düşeceklerini sanmıyorum ben de geçen sene giderken çok şirket araştırdım hatta ankaradan bir arakdaşım tuhaf bir şirketle gitti 150$ daha ucuzu için ancak o şirketin gönderdiği işlerden biri resmen patladı bizim fabrikaya şans eseri geldiler ucuza gideyim derken sıkıntı yaşıyorsun işte o ayıların saldırdığı an bu an

**alaskada para kazanmak istiyorsan mutlaka kuzey-güney gitmen gerekli yani 2 fabrikada çalışırsın yoksa kodiak mantıklıymış gitmedim bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olurlar ; orda sezon geç başlayıp biraz daha uzun sürüyormuş tabi sürekli balık işlenir mi onu bilmiyorum.
kuzey de bir fabrikaya gidip ordan da güneydeki bir fabrikaya transfer olursun eğer iyi bir şirketle gidersen ve fabrikada kendini gösterirsen iyi çalışırsan v.s. transfer olma şansın artar ama tabi iş balığa bağlı olduğu için kimse garanti veremez sana ama sezon iyiyse zaten 2. fabrika(güneydekiler kuzeydekilerden yetişmiş işçi alıyor ) talepte bulunuyor.
bizim kuzeydeki gittiğimiz fabrika arkadaş olanları mümkün olduğunca birlikte yollamak için çaba harcadı ki ben kızarkadaşımla gitmiştim bir kız arkadaş daha vardı birlikte transfer olduk.

*şirketinle konuşursan kalma süreni max a çıkarabilirsin eylül sonuna kadar kalınabiliyor bazı yerlerde ama çok iyi çalışman lazım ki adamların gözüne gir istesinler kalmanı.
çalışma konusunda sıkıntı yok deme psikolojik olarak çok hazır olmalısınız 10bin$ kazanır gelirim bunlar uç hayaller ilk seneniz için 5bin olsun benim olsun diyip artırmaya çabalamalısınız. çünkü geçen sezon çok iyi bekleniyordu ancak bazı fabrikalar çalışamadı bile ki burda da iyi şirket faktörü devreye girer yeniden.

neticede şirket alaska için çok önemli 2.si de senin beklentilerin ve psikolojik yapın.

aklına bişey takılırsa sorarsın yardımcı olurum gene elimden geldiğince.
  #14 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:12 PM
The 907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forum Yöneticisi

Bulunduğu yer: Alaska, Hawaii, Seattle, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Chicago, NY, NJ, SC, NC, FL, VA, WA
The 907 will become famous soon enough
Alıntı:
Alaskan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selam ben erkan. antalyadan yazıyorum . biz 2010 da 4 arkadaş alaskaya gidip balık fabrikalarında çalışmayı düşünüyoruz.

bizim amacımız work yapmak . anlıcanız gitmemiz tamamen maddi.
çalışmaktan yana bir korkumuz yok.bizim korkumuz oralarda sahipsiz ve işsiz kalmak.
herkes kuzeyde balık yok güneyde balık çok ne bilim kaldığımız yeri ayılar bastı.ne bilim zencilerden dayak yedim ..bunlar bu şirketlere bu paraları boşunamı ödüyolar anlamıyorum ?

birkaç sorum olacaktı yanıtlarsanız gerçekten çok sevinirim
ilk sorum: bana ankaradan gerçek manada alaska konusunda kendini ispatlamış birkaç şirket ismi vermeniz( malum hepimizde işçi çocuğuyuz istanbul-izmir bizim için tuzlu olubiraz daha r .hem arkadaşın babası devlet demir yollarında tren şefi ankaraya yol masrafı ve 1-2 gün konaklama masrafı halledilmiş oluyo:::::::
ikinci sorum: biz şirketle anlaştıktan sonra alaskanın hangi bölgesini seçelim? bu alaskada sürekli çalışabileceğimiz bi fabrika yokmu ?açıkçası kuzey güney arasında gezinmek istemiyoruz...
üçüncü sorum: biz kendi kazandığımız parayla gideceğiz alaskaya.geldiğimizde bir iş kurmayı düşünüyoruz ve yaklaşık toplamda 50 bin tl ye ihtiyacımız var bu miktarı kazanabilirmiyiz ?
dördüncü sorum :biz alaskada arkadaşlarımızla aynı fabrikada çalışabilirmiyiz?
beş ve son olarak:maksimum kaç gün kalabiliyoruz alaskada?
şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim
ben son 4 senedır Alaskaya gıdıyorum,kuzey ve guney dahıl olmak uzere cesıtlı fabrıkalarda calıstım. Ilk once sunu soyleyeyım 50 bın yapmanız ımkansız toplamda 4unuzun. ben 3. senemde ancak 10 bının uzerıne cıkmıstım o da pozısyonum dıgerlerınden farklı oldugu ıcın.Alaska konusunda sırketın hangı fabrıkalarla anlasmalı oldugunun hayatı onemı var. Sezon super de olsa alaskada balık da aksa yanlıs fabrıkadaysanız duzgun para kazanamazsınız, yıne sezon kotuyse fakat sız sezondakı dalgalanmalardan cok fazla etkılenmeyen ve de sırketın daha oncekı yıllarda devamlı olarak gonderdıgı bır fabrıkaya gıdersenız ıyı kazanabılırsınız. Once kuzeye gonderen daha sonra kuzeyde sezon bıtınce guneye transfer eden yerler oldugu gıbı sadece guneye ya da sadece kuzeye gonderen yerler de var. Fabrıka secımı Alaskadakı kazancını etkıleyen en onemlı unsurdur.
  #15 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:17 PM
Tecrübeli Üye

the 907 arkadaşa katılıyorum şirket çok önemli malesef bu sene gidemiyorum ama gözüm kapalı gene dediğim şirkete giderdim.

*başka başlıklarda yazdığım danışman bir arkadaş var bize çok çok yardımı dokunmuştu o ankara ofisinde çalışıyor mutlaka gidip konuşun onunla..
  #16 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:28 PM
pasific man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye WAT PR:3/5

pasific man is on a distinguished road
Alaskada en iyi yer kuzeydir.Mevsim kuzeyde başlar kuseyde biter.Balıklar kuzeyden gelir ve bu sırada mutlaka kodiaka ugrarlar.
  #17 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:32 PM
The 907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forum Yöneticisi

Bulunduğu yer: Alaska, Hawaii, Seattle, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Chicago, NY, NJ, SC, NC, FL, VA, WA
The 907 will become famous soon enough
Alıntı:
pasific man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alaskada en iyi yer kuzeydir.Mevsim kuzeyde başlar kuseyde biter.Balıklar kuzeyden gelir ve bu sırada mutlaka kodiaka ugrarlar.
en guzelı ve de kazanclısı once kuzeye gıtmek daha sonra sezon bıtınce buradan guneye transfer olmak. Bu transferı saglayan bır fabrıkaya gıtmek lazım cunku kuzeyde sezon bıttıgınde kendı ımkanlarınla kodıak a ya da baska bır guney sehrıne ındıgınde senı calıstıracakları garantı degıldır ve de butun yol masrafların sana aıttır. Mesela benım 4 senedır gıttıgım kuzeydekı fabrıka butun yok masraflarını kendısı karsılıyor ve de guneydekı fabrıkada yerını de alıyor sen ucaktan ındıgın anda calısabılıcek durumda oluyosun..
  #18 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:42 PM
Tecrübeli Üye

kuzeyde başlar kuzey de mi biter sezon?? kendin kuzey e gider ordan da kodiak a geçersen aç kalırsın kimse seni almaz işe; dünya kadar filipinli ve meksikalı oluyor kodiakta kendi soydaşlarını kolluyorlar her yerde olduğu gibi. bundan dolayı iyi seçim yapmak gerekiyor gitmeden ki buna şirketin danışmanı da dahil.
  #19 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:45 PM
pasific man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye WAT PR:3/5

pasific man is on a distinguished road
yengec kabukları kırılınca igrenc bir koku oluyor birde balıgı yararken gercekten igrenö.boyle işleri yapamayacaklar gitmesin.
  #20 (permalink)  
Alt 02-02-2010, 01:51 PM
Tecrübeli Üye

balığı sen yarmıyorsun ki artık onlar eski tip fabrikalar orda zaten balık işleyemezsin para kazanamazsın..balığı sokuyorsun makinaya o kafasını da kesiyor karnınıda yarıyor ama sürekli balık balık insanın psikolojisini bozabiliyor rüyasında balık atan arkadaşlar vardı

Bookmarks

Etiketler
2010, academix, alaska, amerika, balık, balık fabrikaları, california, fabrika, gezi, indiana, istanbul, job, job offer, konaklama, laptop, masrafları, missouri, para, sezonu, travel, vize, wat, yer, şirket

Seçenekler
Stil