| ||||
|
benim bu sekilde wat icin gelip okulunu orada tamamlayan cok arkadasim vardi ozellikle chicagoda cok gordum. Bunun icin yapmaniz gereken j1 olan vizenizi f1 yani ogrenci vizesine cevirmek.Bunun icin bir okuldan i-20 belgesi alip( bu okul dil kursuda olabilir.)INS e yani amerikan gocmen departmanina basvuru yapmaniz gerekiyor.INS basvurunuzu inceliyor ve kabul alirsaniz orada okuyabilirsiniz.Ders transferide yapabilirsiniz. Bunun icin tabiki yetkili okul olmasi lazim.Yani i-20 denen belgeyi yayimlayabilmesi lazim.I-20 verebilen dil kurslarinin listesi burada mevcuttur. http://www.ice.gov/sevis/map/approvedschoolsmap.htm Türkiyeden siz vize aldığınız zaman sizin sosyal ve ekonomik bağlarınızı inceleyip ona göre vize veriyorlar, vizeye Amerikada başvurduğunuz zaman bunlara gerek olmuyor.Yani konsolosluktan vize almaya gore daha kolay bir durum. Konu Dextro tarafından (01-17-2010 Saat 01:47 PM ) değiştirilmiştir. |
| ||||
|
Amerika'da vize değişikliği yapılması durumunda konsolosluk bypass edilmiş oluyor. Konsolosluk her zaman der ki başka bir vize almak istiyorsan dön Türkiye'ye, başvur bize değerlendirelim vizeni verelim, tekrar git .. tabi Türkiye'ye dönmenin ve tekrar vizeye başvurmanın belli masrafları var :s
__________________ Work and Travel x 3 Internship x 1 Share your experiences; Ask your questions. http://workandtravel.com.tr/ |
| |||
|
arkadaşlar alaska da tanıştğım bi somalili bana seattle da bi avukata gidersem ve ona vatandaşlık istediğimi söylersem benim için green card başvurusu yapabilirmiş ve greencard çıkarabilirmiş... 400 500 dolar masrafı oluyomuş... ve genelde kabul ediliyomuş başvuru... orada kalmak gibi bi isteğim olmdaığı için ben araştırmadım.... yani sadece öyle bi sohbette söylemişti bunu....herhangi birisinin bilgisi var mı acaba....
|
| ||||
| Alıntı:
]immigrantportalforums.com |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| amerika, amerikan, belgesi, konsolosluk, masrafları, türkiye, vize, wat |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |