work and travel

work and travel

Work and Travel Bilgi Arşivi Work and Travel Bilgi Arşivi

Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 01-17-2010, 01:41 PM
Dextro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
WAT 1000'ler Külübü

Bulunduğu yer: ILLINOIS OHIO WICSONSIN INDIANA TEXAS NEW YORK MICHIGAN
Dextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to behold
Geri donmek istemeyenler

WAT icin gidip orada kalmak isteyenler okulunu orada tamamalamak veya master yapmak isteyenler.Bu konuyu aciyorum ve bunun yollarini gostermek istiyorum.
  #2 (permalink)  
Alt 01-17-2010, 01:44 PM
WAT 1000'ler Külübü

Dextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to beholdDextro is a splendid one to behold
benim bu sekilde wat icin gelip okulunu orada tamamlayan cok arkadasim vardi ozellikle chicagoda cok gordum.

Bunun icin yapmaniz gereken j1 olan vizenizi f1 yani ogrenci vizesine cevirmek.Bunun icin bir okuldan i-20 belgesi alip( bu okul dil kursuda olabilir.)INS e yani amerikan gocmen departmanina basvuru yapmaniz gerekiyor.INS basvurunuzu inceliyor ve kabul alirsaniz orada okuyabilirsiniz.Ders transferide yapabilirsiniz.

Bunun icin tabiki yetkili okul olmasi lazim.Yani i-20 denen belgeyi yayimlayabilmesi lazim.I-20 verebilen dil kurslarinin listesi burada mevcuttur.

http://www.ice.gov/sevis/map/approvedschoolsmap.htm

Türkiyeden siz vize aldığınız zaman sizin sosyal ve ekonomik bağlarınızı inceleyip ona göre vize veriyorlar, vizeye Amerikada başvurduğunuz zaman bunlara gerek olmuyor.Yani konsolosluktan vize almaya gore daha kolay bir durum.

Konu Dextro tarafından (01-17-2010 Saat 01:47 PM ) değiştirilmiştir.
  #3 (permalink)  
Alt 01-17-2010, 10:11 PM
WAT WAT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderatör

WAT is an unknown quantity at this point
Dextro , buna teşvik etmeyelim. Ben tavsiye etmem. Bu şekilde yapanlar Türkiye'ye dönünce tekrar vize alamayabilir
  #4 (permalink)  
Alt 01-17-2010, 10:16 PM
WAT 1000'ler Külübü

Alıntı:
WAT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dextro , buna teşvik etmeyelim. Ben tavsiye etmem. Bu şekilde yapanlar Türkiye'ye dönünce tekrar vize alamayabilir
peki ...ama bu yasal olmayan bir sey olmamakla birlikte konsoloslugun pek hosuna gitmiyor.
  #5 (permalink)  
Alt 01-17-2010, 10:59 PM
new yorker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

new yorker isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Amerika'da vize değişikliği yapılması durumunda konsolosluk bypass edilmiş oluyor.

Konsolosluk her zaman der ki başka bir vize almak istiyorsan dön Türkiye'ye, başvur bize değerlendirelim vizeni verelim, tekrar git ..

tabi Türkiye'ye dönmenin ve tekrar vizeye başvurmanın belli masrafları var :s

Internship x 1

Share your experiences; Ask your questions.

http://workandtravel.com.tr/

#6 (permalink)  
Alt 01-27-2010, 11:03 AM
edosh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tecrübeli Üye

edosh will become famous soon enough
Konu ilginç olmuş.
  #7 (permalink)  
Alt 02-04-2010, 10:19 PM
WAT 100'ler Külübü

quattro will become famous soon enoughquattro will become famous soon enough
arkadaşlar alaska da tanıştğım bi somalili bana seattle da bi avukata gidersem ve ona vatandaşlık istediğimi söylersem benim için green card başvurusu yapabilirmiş ve greencard çıkarabilirmiş... 400 500 dolar masrafı oluyomuş... ve genelde kabul ediliyomuş başvuru... orada kalmak gibi bi isteğim olmdaığı için ben araştırmadım.... yani sadece öyle bi sohbette söylemişti bunu....herhangi birisinin bilgisi var mı acaba....
  #8 (permalink)  
Alt 02-04-2010, 10:21 PM
WAT 1000'ler Külübü

Alıntı:
quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar alaska da tanıştğım bi somalili bana seattle da bi avukata gidersem ve ona vatandaşlık istediğimi söylersem benim için green card başvurusu yapabilirmiş ve greencard çıkarabilirmiş... 400 500 dolar masrafı oluyomuş... ve genelde kabul ediliyomuş başvuru... orada kalmak gibi bi isteğim olmdaığı için ben araştırmadım.... yani sadece öyle bi sohbette söylemişti bunu....herhangi birisinin bilgisi var mı acaba....
ben vatandaş olma işini araştırdım cok boyle bir sey imkansız.bizim icin tek tol evlilik oda uzun bir yol.cok zor iş yani.

]immigrantportalforums.com
  #9 (permalink)  
Alt 04-28-2010, 01:45 AM
CORROGİDOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderatör

CORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond reputeCORROGİDOR has a reputation beyond repute
niçin zor olsun, evlenırız yahu . gidelim staja ya da wata buluruz bı tane. zaten turk erkeklerını cok yakısıklı buluyolar abi
  #10 (permalink)  
Alt 04-28-2010, 11:33 AM
WAT 1000'ler Külübü

Alıntı:
CORROGİDOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
niçin zor olsun, evlenırız yahu . gidelim staja ya da wata buluruz bı tane. zaten turk erkeklerını cok yakısıklı buluyolar abi
ben iki tane buldum son anda vazgectiler yoksa evlenir kalırdım cunku benım en buyuk amacım oydu.

Bookmarks

Etiketler
amerika, amerikan, belgesi, konsolosluk, masrafları, türkiye, vize, wat

Seçenekler
Stil